Onze impact

De Nano Note heeft een milieu impact op verschillende manieren. Nano Note is een product dat geproduceerd wordt om met een lange levensduur hergebruikt te worden. Dit staat tegenover het eenmalige gebruik een papieren sticky note. Echter is dat niet het enige hoe wij een impact creëren.

Hoe duurzaam de Nano Note is

Wij zijn ons ervan bewust dat, net als elk ander product, de productie van de Nano Notes ook een impact heeft op het milieu. Daarom hebben wij middels een LCA (Life Cyclus Analyse) onderzocht wat de milieudruk is van een Nano Note ten opzichte van een papieren sticky note. De uitkomst hiervan is dat je een Nano Note 18,5 keer moet gebruiken voordat deze duurzamer is dan papieren sticky notes. En dit bereik je al zeer snel. Gemiddeld gebruikt iemand al snel 5 sticky notes per dag, voor een set Nano Notes resulteert dit in een kantelpunt na 37 dagen. Vaak heb je het niet door, maar je maakt meer notities dan je denkt! En Nano Notes zijn jaren te gebruiken…

Bomen planten

Nano Note heeft geen bomen nodig voor haar product, wel weten wij hoe belangrijk bomen zijn en daarom geven wij wat terug aan de aarde. Voor elke set die bij ons wordt afgenomen gaat €1,00 naar het herbebossen van onze aarde, op de plekken waar bomen het hardst nodig zijn.

Foto bos

Dit doen wij samen met onze partner Go Forest, een organisatie die bomen plant en daarmee ook de lokale bevolking laat profiteren. Door een breed scala aan projecten wordt zo een bijdragen geleverd aan maar liefst 13 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s)!

Het geld dat wordt gedoneerd aan Go Forest verdeeld Nano Note over drie projecten in Madagaskar, Peru en Congo. Jaarlijks zullen wij een rapport delen die weergeeft wat voor een impact wij samen gemaakt hebben!

Recyclen

Wanneer de Nano Notes na hun levensduur geretourneerd worden, zorgen wij voor de recycling hiervan. De aanname nu is dat de milieudruk van het afval met 50% wordt verminderd, maar dit kan nog hoger of lager uitvallen. Later kunnen wij met zekerheid zeggen wat de uiteindelijke afname van milieudruk zal zijn. Dit is ook nog niet meegenomen in de LCA!

Op deze manier maken we met de Nano Note een impact op het milieu.

Ben je benieuwd naar het hele impact rapport? Download deze dan hier!

Producten